Norske forlag på gli etter dansk e-bokundersøkelse?

Posted on februar 16, 2015

0


Nesbø blir også mest lest som e-bok i biblioteket

Nesbø blir også mest lest som e-bok i biblioteket

I Klassekampen i dag handler det om e-bøker, med utgangspunkt i Deichmanske. Bruken er høy, med ventelister på to år for bestselgerne. Men det nye er at leder i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson, «er enig i at den nåværende modellen ikke er god nok. … – Den såkalte danske modellen kan være et alternativ til dagens prøvemodell».

I avisa presenteres denne som «en kombinasjon av lisens og «klikkordning» …, hvor bibliotekene først betaler for lisens i et halvt år, og deretter betaler en sum for hvert eksemplar som blir lastet ned».

Da den nye avtalen ble klar i november, skreiv Danmarks Biblioteksforening svært optimistisk om den, og satte den i sammenheng med en fersk undersøkelse som viser «at mere end hver 3. borger her i landet nu har prøvet at læse en e-bog, og især den yngre generation har taget e-bogen til sig. Undersøgelsen viser også, at hele 43 % af landets biblioteksbrugere har prøvet at læse en e-bog, mens kun 25 % af folk der ikke bruger biblioteket har læst en e-bog. Biblioteket har altså en påviselig positiv effekt på udbredelsen af kendskabet til e-bogen.»

Advertisements
Merkt som:
Posted in: Uncategorized