Filialnedlegging på New York-vis

Posted on januar 27, 2014

0


USA - biblioteksponsingas hjemland

USA – biblioteksponsingas hjemland

New York Daily News skriver om den store bibliotekomveltninga på Femte avenyen på Manhattan. Bibliotekarer (og kanskje andre) som har vært der har sikkert stussa over at det ligger to enorme avdelinger av New York Public Library på hvert sitt hjørne av krysset med 40. gate. Forklaringa er at det kjente «hovedbiblioteket» (eller The Stephen A. Schwarzman Building, som det offisielt er blitt hetende etter en nylig oppussing, påkosta av Mr. Schwarzman) slett ikke er et hovedbibliotek, men et åpent forskings- og referansebibliotek for humaniora og kunst. Mens Mid-Manhattan Branch, i en vanlig kontorbygning tvers over gata, er den største folkebibliotekavdelinga i byen.

Men nå blir det forandringer. Mid-Manhattan skal legges ned og innholdet flytte over gata, og inn i en lenge planlagt og storstilt nytegna del av den store nabobygningen.

Ingen ringere enn Norman Foster står for denne feite ominnredninga. Men slapp av alle entusiaster; det vakre og ikoniske The Rose Main Reading Room vil ikke bli berørt. Derimot vil de minst like ikoniske, men umoderne magasingalleriene bli omgjort til nye publikumsarealer.

Advertisements
Posted in: Uncategorized