Nasjonalhelt lever evig i Nasjonens Leksikon?

Posted on juni 1, 2012

0


Litt om Wikipedia… og faktisk Store Norske… og kildekritikk og kvalitet (det er stort sett det førstnevnte som får gjennomgå for dette):

Husker dere at «Kjakan» Sønsteby døde? Selvfølgelig. Det skjedde 10. mai. Da var begge våre e-verk veldig raskt på banen med oppdateringer.

Wikipedia regner jeg med ikke har noen faste rutiner for å oppdatere sånt, der er det først til mølla? Men det viser seg at heller ikke Store N har rutiner for overvåking av verken dødsfall-spalter eller nekrologer. De burde hatt det. Et eksempel:

Noen dager tidligere, nemlig 28. april, døde en av landets største menn, om enn ikke så stor for alle. Jeg tenker på skøytetrener Stein Johnson, mannen bak «den norske skøyterevolusjonen» i 1963, samt diverse andre medaljevinnere i andre idretter. Han ble 90 år.

Artikkelen om ham i Norsk Wikipedia ble oppdatert dagen etter, klokka 18.34 (det var ikke meg! men signaturen «Ordensherre») (dette sjekkes enkelt i «historikken»)
http://no.wikipedia.org/wiki/Stein_Johnson

Engelsk Wikipedia også dagen etter, men litt seinere, klokka 20.47, (fortsatt ikke av meg, men av en kanadier) (dette var faktisk bedre enn Norske WikiP, om vi ser på tidsforskjellen)
http://en.wikipedia.org/wiki/Stein_Johnson

Og når ble Store N oppdatert? Svar: Ennå ikke da jeg posta dette 2. juni klokka 01.04.
http://snl.no/Stein_Johnson

Advertisements
Merkt som:
Posted in: Uncategorized