Det frie Internettet under stadig press

Posted on februar 6, 2012

0


– ACTA kan bli stoppet, heter det i IT-avisen i dag. Nei, det handler ikke om kreativ innsidehandel denne gangen, men om et internasjonalt lovforslag som blant annet kan stoppe Internett, som vi kjenner det, og som om kort tid skal opp til behandling.

Internett er ingen lek. Etter at SOPA, lovforslaget i USA som i praksis kunne blitt slutten på alt fra Wikipedia til Youtube, ble trukket tilbake, har lovforslaget ACTA kommet fram i lyset igjen. Etter å ha vært i mørket, ved at forhandlingene faktisk ble hemmeligholdt i tre år, med unntak av noen lekkasjer via WikiLeaks.

The Guardian har nå intervjua den franske EU-politikeren som nylig trakk seg som hovedforhandler for den nye lova. Han påpeker at ACTA vil sette stopper for lovlige, billigere kopimedisiner, ved at de blir likestilt med piratkopierte medisiner, noe som særlig vil slå negativt ut for land i 3. verden. I tillegg vil ACTA gi internettleverandører ansvar for at alt som går via deres servere skal være fritt for ulovligheter. Som kan bety at deler av det frie Internettet blir stengt.

Protestene brer om seg på verdensbasis.

Advertisements
Merkt som:
Posted in: Uncategorized