Home

The Skiff Reader

Vi kunne lese om dem første gang i 1979 i Lasse Svanbergs “Den elektroniska hästen”, om de tynne, praktiske videoskjermene i rullegardinformat. Så fikk vi for en tiårs tid siden høre om tilsvarende tynne og fleksible lesebrett for e-bøker. Men ifølge de samme ryktene ble disse holdt tilbake takket være forlagslobbyens generelle angst for e-boka. Når vi opplever eksplosjonen av nye e-boklesere på markedet gjennom de siste par åra, kan vi begynne å tro på dette. Men samtidig har det da også i denne prosessen vært betydelig utvikling å spore når det gjelder funksjonalitet og brukergrensesnitt. For så i går å kunne lese om det første bøyelige lesebrettet som vil komme på markedet om … ei tid. Det handler om The Skiff Reader .

Den blir visuelt presentert som en avis- og tidsskriftleser, med et noe større format enn de fleste konkurrentene. Men det som har (blitt) lekket om spesifikasjonene tyder på en “tradisjonell” statisk og svart-hvit presentasjonsform av innholdet, og langtfra det elegante scenariet for lesing av webmagasiner som forlagskonsernet Bonnier presenterte like før jul.

Og samtidig kan man spørre seg om det hensiktsmessige i et bøyelig lesebrett? Ligger det bak et behov for en reserve-paraply i tilfelle regn under utendørs lesing? Det er det fleksible og enkelt sammenleggbare lesebrettet vi trenger; det du kan folde sammen og legge i innerlomma, men som samtidig har en stivhet under bruk som tillater manipulering ved fingrenes hjelp; skrålling, innlegging av bokmerker osv. Altså papiravisas egenskaper, sånn omtrent…

One thought on “Lesebrett-nytt: Mjuk hardvare underveis?

  1. Det er vel og bra, men formatdiskusjonen må finne si løysing før dette vert kommersielt interessant i stort volum. Tenk berre på kva mp3 har betydd for musikkdistribusjon (legal og illegal). At ein har åpne standardar med overførbart innhald er ein killing application.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s