– Sjansen for at biblioteket låner ut blodige spill er?

Posted on mai 19, 2009

0


spillmagasinetNettstedet Spillmagasinet.no tok 16. mai for seg stortingspartienes holdninger til dataspill, med utgangspunkt i høstens valgprogram. Her er det mye forskjellig å lese.

Krf nevner ikke dataspill, men er sterkt opptatt av spillavhengighet. SV er mest opptatt av spillspråklig likestilling (bokmåls- og nynorskspill), mens Venstre ifølge Spillmagasinet er «et av partiene som tar et klarest standpunkt». De ønsker bl.a. «å styrke kompetansen innen spillutvikling og spillprogrammering».

Men hovedmotsigelsen står på mange måter mellom ja eller nei til gratis dataspill på biblioteket. Her er nemlig Senterpartiet for dataspill (ja til «innkjøpsordning for musikk, film og dataspill knyttet til folkebibliotekene») og Frp like klart imot («… aktivitet med hensyn til ren underholdningstilbud, som konkurrerer med privat næringsliv med fordel kan reduseres. Dette gjelder blant annet utlån av dataspill, cd, dvd og så videre).

NB: Verken i artikkelen eller noen av partiprogrammene skilles det mellom utlån eller bruk av dataspill i biblioteket, som er det eneste som faktisk er lovlig i dag (se bl.a. På rett hylle med åndsverkloven, side 89). Sjøl om det rødgrønne Kulturdepartementet i vårens bibliotekmelding sier de vil «greie ut dei opphavsrettslege problemstillingane knytte til ei innkjøps- og utlånsordning for norske dataspel gjennom den pågåande revisjonen av åndsverklova» (vår utheving), nevner ikke SP utlånsordning i programmet sitt. Heller ikke AP eller SV.

Mest interessant i hele oppslaget på Spillmagasinet.no er nok likevel leserkommentarene, p.t. 39 stykker. Her får vi gjengitt mange rett-fra-levra-holdninger til biblioteket som ellers svært sjelden kommer for dagen, blant annet ikke, nei, slett ikke, i de sosiologisk korrekte brukerundersøkelsene vi så gjerne omgir oss med.

Én skriver: «For å være helt ærlig så tror jeg ikke at man får leid GTA på biblioteket… Det blir vel mer at man kan låne «Lek og lær med kåte kåre». Eventuelt «Little big planet». -Med andre ord såkalte lærerike spill:P  Men for gudskyld la oss håpe at jeg tar feil :D».  En annen er nok også positiv, men skeptisk: «Sjansen for at biblioteket låner ut blodige spill er?» Noen vil etter dette stemme SP for første gang: «Nå er det ikke Høyre lenger – GO SP !!». Andre konstaterer tørt at de har hatt dette tilbudet på biblioteka i Danmark i mange år (også utlån!). For å nevne noen.

Advertisements
Posted in: Uncategorized