Vesaasprisen til bibliotekstudent

Posted on mars 28, 2009

1


Den svært høythengende Tarjei Vesaas» debutantpris gikk for 2008 til Lars Petter Sveen for novellesamlinga Køyre frå Fræna. Prisen ble overrakt av leder for Den norske Forfatterforenings litterære råd, Bjarte Breiteig, som uttalte at Sveen «har et blikk for det burleske og det uhyggelige». Noe vi blant annet kan lese om på DnFs nettsted.

Vi på vår side vil trekke fram at Sveen også er bibliotekstudent ved Høgskolen i Oslo. Vi håper ikke suksessen gjør Faget mindre attraktivt, Sveen. Ikke oppfatt det som noe personlig press, men i noen tilfeller har det dessverre skjedd at perifere forhold har skygga for Bibliotekargjerningen; vi må her nevne folk som Lao-Tse, Per Petterson, Muhammed Khatami og Mao Zedong, i tilfeldig rekkefølge. Mens andre derimot, for eksempel Gottfried Leibnitz, Hector Berlioz, Giacomo Casanova og Jorge Luis Borges skjønte sitt eget og samfunnets beste og var bibliotekarer på si eller gikk helt og fullt inn for Oppgaven.

Det forlyder samtidig at nordvestlendingen Jo Nesbø (særlig kjent for sitt musiske og litterære show under AL Biblioteksentralens 50 års jubileumsarrangement i 2002) valgte nordvestlendingen Lars Petter Sveen som «sin» debutant da han nylig fikk Den norske leserprisen. Vi gratulerer, igjen!

Advertisements
Posted in: Uncategorized